Kávé Krónikás

Utazások a kávé világába

Kávészemek 1. rész

A Kávészemek sorozatban olyan kávézókat ismerhettek meg, amikről kevés szó esik, de ez nem véletlen.

Ezek azok a kis kávézók, akik csendben de kitartóan egy minőséget képviselnek a törzsközönségüknek. Ahol a törzsvendégek családias viszonyban vannak a kávézót üzemeltetőkkel, baristákkal. Azok a helyek ezek, amelyek minőséget képviselnek, fontos nekik a jó alapanyag, a tiszta környezet, a precíz és kedves kiszolgálás.

Nem annyira a marketingre, inkább a bejövő vendégekre koncentrálnak, személyesen mérik fel az igényeket, úgy alakítják. Ők azok, általában, akiknek volt egy kis álma, nem eget rengető, pusztán egy kedves kis kávézó. Ők azok, akik nem vártak semmire, hanem kis lépésekben, precízen, szerényen megvalósították ezt a kis álmot és nem akarnak nagy álmot, pusztán, hogy ez a kicsi minden nap valósággá váljon. 

Miért írok róluk? Mert nekem is fontosak ők. Ne értsetek félre, szeretem a nyüzsgést is, szeretek nézni profikat verseny közben, érdekes megkóstolni nagyon különleges kávékat is, de a hétköznapokban, amikor csak reggel egy igazán jó kávéra, egy 10 percre be akar ugrani valaki, amikor alternatívát keresek a pékségekben kapható, gombnyomásra, többnyire borzalmasan elkészített kávé ízű italokra, amikor költséghatékonyan de mégis jó minőségű kávét szeretnék, csak úgy szerényen. Akkor jönnek a képbe ezek a kis hangulatos, minőségi helyek.

1. Coffee Time - Ferenc krt.

Ezért hát most első körben Budapesten indultam neki, és a Kávészemek sorozat első állomásaként a Ferenc körúton sétálva rátaláltam a 2019 februárjában nyitott Coffee Time nevű helyre.

20190614_091301.jpg

Ahogy elhaladtam a hely mellett csak egy pillanatra bepillantva megláttam a Marzocco gépet, ez pedig nem hagyott nyugodni, kíváncsi voltam milyen kávét rejtegetnek egy ilyen aprócska, szerényen kinéző helyen.

Tóth Betti fogadott a pult mögül, kedves mosollyal, akitől megtudtam, ő maga az álmodó is. Miközben beszélgettünk, fél szeme végig a vendégeken volt, ahogy el is mondta nekem, neki a legfontosabb, hogy a vendégei visszajöjjenek és érezzék, hogy itt figyelnek rájuk és az igényeikre. Eszerint alakítja a kínálatot is. De ne szaladjunk előre, lássunk néhány adatot:

 20190614_093309.jpg

Betti 7. éve foglalkozik vendéglátással és 2,5 éve találkozott először Egerben a Depresso-ban a speciality világával, ez volt rá nagy hatással, így elkezdett utánanézni, hogy Budapesten milyen lehetőségek vannak. Így talált rá a Beanlight kávéjára. 
Arra a kérdésre, hogy miért nyitotta a helyet és miért pont kávézót nyitott, egyszerű de őszinte választ kaptam:
"a családias hangulatot nagyon szeretem és a közvetlen kapcsolatot a vendégekkel, azért kávézót választottam mert amúgy is ebben dolgoztam és ez egy régi álmom megvalósítása is."

A helyre belépve valóban családias érzés fog el, benn van 3 asztal, kinn az üzlet előtt pedig 2 asztal, ahova jó idő esetén kiülhetünk. A hangulat otthonos, tiszta és kedves. A kávé mellé széles választékban kaphatunk különféle harapnivalót is. A sütemények, szendvicsek és croissant klasszikusain kívül minden reggel rántotta-muffin vár minket, amit húsosan vagy húsmentesen is kérhetünk. 

coffeetime_fb.jpg

Mindig van valami új, szezonálisan találhatunk finomságokat és kedves a kiszolgálás. Amit még mindenképp kiemelnék, mert szerintem manapság szintén érték, hogy a FB oldalon valós aktivitás van, tájékozódhatunk az aktuális ajánlatokról, akciókról, kedvezményekről (vannak alkalmi összevont kedvezmények reggelire például), illetve ha változik valami miatt a nyitva tartás, ezt is korrektül jelzik előre.

20190614_091209.jpg

Nem is szaporítom a szót tovább, csekkoljátok a FB oldalt és ha arra jártok, mindenképp ugorjatok be egy fincsi kávéra és sütire! Szebbé varázsolja a napotokat!

A Kávé legyen veletek! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekronikas.blog.hu/api/trackback/id/tr8214896642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kávé Krónikás

Milyen növény a kávé? Hol terem? Mi számít jónak? Hogyan kerül az asztalra? Hol érdemes inni kávét? Mi a különbség a sötét és a világos pörkölés között? Mi az a speciality? Kik kávézhattak együtt a történelem során? Mitől egyedi egy kávézó? Hova üljünk be ha Budapesten/Magyarországon vagyunk? ilyen és hasonló kérdésekre keresem a válaszokat :) Baristának lenni nem egy foglalkozás, inkább egy életmód! Tartsatok velem!

Friss topikok

  • hir6kommentár: Hasznos írás! Ha jó minőségű kávégépet keres, itt egy remek online üzlet: www.zepecafe.hu/ (2024.01.26. 17:08) A kávékészítés alapjai
  • Kávéház Magazin: A kávé legyen veletek! --> Hagyatkozz a kávéra Luke. A kávé vezessen az utadon. :D (2019.01.19. 11:42) A kávé világhódító útja
süti beállítások módosítása