Kávé Krónikás

Utazások a kávé világába

Tanmese a kávéról
Mi akarsz lenni? Répa, Tojás vagy Kávé?

aroma-barista-beans-933144.jpg

A tanítvány kérdezi a mesterét. Mester, annyi nehéz sorsú ember él a világon, hogyan lehet a körülmények ellenére jónak lenni? A Mester csendben kavargatja a kávéját, majd így szól a tanítványához:

Végy 3 fazekat, vegyél hozzá 1 szál répát, egy tojást és egy nagy marék őrölt kávét.

  1. Tedd a répát az 1. fazék forró vízbe, hagyd forrni.
  2. Tedd a tojást a 2. fazék vízbe, hagyd forrni.
  3. Tedd az őrölt kávét a 3. fazék forró vízbe, hagyd ázni.

Kis idő elteltével nézd meg mi történik:

  1. Mi történt az 1. fazékban lévő répával? 
    - - - Megpuhult a forró víztől
  2. Mi történt a 2. fazékban lévő tojással?
    - - - Megkeményedett a forró vízben
  3. Mi történt a 3. fazékban lévő kávéval?
    - - - A forrró vízben feloldódott, kiengedte a legfinomabb aormáit és az íztelen vizet ízes, illatos itallá változtatta.

Te melyik típus vagy? A környezeted hatására megpuhulsz, megkeményedsz vagy átadod magad, megmutatod a legjobb oldalad és valami sokkal jobbá változtatod a környezeted?

Döntsd el, Te mi akarsz lenni, répa, tojás vagy kávé!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekronikas.blog.hu/api/trackback/id/tr114562694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kávé Krónikás

Milyen növény a kávé? Hol terem? Mi számít jónak? Hogyan kerül az asztalra? Hol érdemes inni kávét? Mi a különbség a sötét és a világos pörkölés között? Mi az a speciality? Kik kávézhattak együtt a történelem során? Mitől egyedi egy kávézó? Hova üljünk be ha Budapesten/Magyarországon vagyunk? ilyen és hasonló kérdésekre keresem a válaszokat :) Baristának lenni nem egy foglalkozás, inkább egy életmód! Tartsatok velem!

Friss topikok

  • hir6kommentár: Hasznos írás! Ha jó minőségű kávégépet keres, itt egy remek online üzlet: www.zepecafe.hu/ (2024.01.26. 17:08) A kávékészítés alapjai
  • Kávéház Magazin: A kávé legyen veletek! --> Hagyatkozz a kávéra Luke. A kávé vezessen az utadon. :D (2019.01.19. 11:42) A kávé világhódító útja
süti beállítások módosítása